Onze markten

Treininrichting

Binnen het openbaar vervoer is de CAST-FORM® techniek een bijzonder goede toevoeging om de onderdelen voldoende slagvastheid te geven. In verband met de veiligheid wordt ook overwogen om een rand van minimaal 40mm voor te schrijven aan treintafels. Deze zogenaamde veiligheidsranden kunnen met de CAST-FORM® techniek eenvoudig aan dunnere panelen worden aangebracht. Wat betreft de brandwerendheidseisen kan KROV BV voldoen aan alle criteria binnen de treinbouw. Met de CAST-FORM® techniek kan KROV BV naast multiplex panelen ook sandwich en glas panelen voorzien van een polyurethaan randafwerking.

 • KROV CAST-FORM: Rugleuningen voor treinstoelen

  Rugleuningen voor treinstoelen

  KROV BV brengt een brandwerende polyurethaan rand aan op rugleuningen voor treinstoelen. De rugleuningen zijn gemaakt van multiplex waardoor het zitcomfort sterk toeneemt. Omdat er aan dit soort treinonderdelen hoge eisen m.b.t. de brandwerendheid worden geëist is het noodzakelijk dat deze onderdelen worden voorzien van een brandwerende en stootvaste polyurethaan rand. Door het gebruik van de CAST-FORM® techniek kunnen ook extra voorzieningen in de rand worden verwerkt.

 • KROV CAST-FORM: Treintafels op basis van aluminium honingraat

  Treintafels op basis van aluminium honingraat

  Steeds vaker worden treinen ingericht als tijdelijke werkplekken. Door de treinontwerpers worden dan werkplekken ontworpen die voorzien moeten worden van o.a. tafels. Deze tafels moeten aan hoge eisen voldoen wat betreft de brandwerendheid, stootvastheid en ze moeten bijdragen aan een verhoogde veiligheid. De CAST-FORM® polyurethaan rand kan volledig aan deze eisen voldoen. Wat betreft de verhoogde veiligheid is de CAST-FORM® polyurethaan rand zeer geschikt. Zo kunnen wij met onze techniek verdikte polyurethaan randen aan tafels aanbrengen waardoor bij een noodstop de passagier zo min mogelijk wordt verwond.

 • KROV CAST-FORM: Treintafels op basis van multiplex met veiligheidsrand

  Treintafels op basis van multiplex met veiligheidsrand

  De passieve veiligheid in treinen wordt in toenemende mate een belangrijk issue. Met de CAST-FORM® techniek is het mogelijk om een opgedikte polyurethaan rand aan een relatief dun paneel te gieten. Hierdoor wordt het eventuele contactoppervlak vergroot waardoor de veiligheid toeneemt.

 • KROV CAST-FORM: Zijwandjes voor banken bergtreinen

  Zijwandjes voor banken bergtreinen

  Bergtreinen rijden op en neer over een vaak stijl en recht traject. Hierdoor worden de ingebouwde banken niet bij voorbaat horizontaal geplaatst maar recht t.o.v. de hellingshoek van het traject in de trein. De banken worden veelal van staal gemaakt en daarom komt er aan de zijkant een bescherming van multiplex. Dit multiplex paneel wordt vervolgens afgewerkt met een CAST-FORM® polyurethaan rand.

 • KROV CAST-FORM: Volledige zitschalen voor treinstoelen

  Volledige zitschalen voor treinstoelen

  In de moderne treinen wordt in toenemende mate aandacht besteed aan het comfort van de passagier. KROV BV omrandt voor een klant de gehele zitschalen bestaande uit multiplex. Door de complexe vorm van het te omranden element is hierbij een bijzondere matrijstechniek nodig. KROV BV heeft voor deze toepassing, m.b.v. de CAST-FORM® techniek, een speciale matrijs ontwikkelt die het mogelijk maakt om zeer complexe vormen te omranden.

 • KROV CAST-FORM: Partitioners

  partitioners

  In verschillende treinen worden verlaagde tussenwandjes geplaatst om reizigers in een rolstoel de gelegenheid te geven zich vast te zetten in de trein. Deze verlaagde wandjes zijn meestal gemaakt van honingraat panelen. Doordat het met de CAST-FORM® techniek relatief eenvoudig is om een honingraat paneel van een randafwerking te voorzien wordt er vaak beroep gedaan op de kennis en ervaring van KROV om dit soort honingraat panelen van een polyurethaan randafwerking te voorzien.

Kantoor- en schoolinrichting

Een polyurethaan rand, aangebracht met behulp van de CAST-FORM® techniek, is door haar stootvaste eigenschap ook zeer geschikt als randafwerking voor aan bureaus. Hiermee kan KROV BV elke randvorm aanbrengen en is het heel eenvoudig om ergonomische polyurethaan randen te realiseren. Alle kleuren uit de RAL en/of NCS waaier zijn mogelijk. De CAST-FORM® techniek biedt ook mogelijkheden om extra functies in de rand te integreren.

 • KROV CAST-FORM: Ergonomische randen aan bureaus

  Ergonomische randen aan bureaus

  Ergonomie wint in toenemende mate aan belangstelling. Een goede combinatie van ergonomie en duurzaamheid is eenvoudig te realiseren met onze CAST-FORM® techniek. Als ontwerper heeft u volledige vormvrijheid wanneer het om de rand gaat. Een bedrijfslogo of naam verwerken in de ergonomische polyurethaan rand behoort ook tot de mogelijkheden.

 • KROV CAST-FORM: Laboratorium tafel met groef

  Laboratorium tafel met groef

  Deze laboratorium tafels zijn voorzien van een ceramische plaat en een bijzondere polyurethaan rand. In de groef van de polyurethaan rand kan een plexiglas plaat worden geklemd en daarmee kunnen de leerlingen, zonder dat ze beschermende kleding dragen, veilig achter het plexiglas de les van de leraar volgen.

Winkelinrichting

De CAST-FORM® techniek biedt de ontwerper onbegrensde vrijheden in de ontwerpfase. Zo zijn negatieve lossingshoeken met de CAST-FORM® techniek geen enkel probleem en mag de rand qua vorm verlopen. De CAST-FORM® techniek biedt ook mogelijkheden om randen aan te gieten tot een dikte van 12 cm, dit levert een zeer stootvaste polyurethaan rand op. Naast een grote vrijheid in de keuze van de rand vorm is ook de enorme kleurkeuze een positief aspect van de CAST-FORM® polyurethaan rand.

 • KROV CAST-FORM: Drie dimensionaal gegoten winkel balie

  Drie dimensionaal gegoten winkel balie

  Elke gewenste vorm kan KROV BV gieten m.b.v. de CAST-FORM® polyurethaan techniek.

 • KROV CAST-FORM: Een speciale vorm voor een bijzonder winkelconcept

  Een speciale vorm voor een bijzonder winkelconcept

  Hierbij heeft KROV BV haar techniek voor het verwerken van polyurethaan aangewend om een uitzonderlijke vorm te creëren.

Ziekenhuis toepassingen

Een goede hygiëne is erg belangrijk in ziekenhuizen. Met onze CAST-FORM® techniek kan KROV polyurethaan randen naadloos gieten aan veel verschillende soorten materialen en in allerlei verschillende vormen. Doordat we naadloos aan veel materialen kunnen gieten is de reinigbaarheid van het eindproduct ontzettend goed. Zo voorkomen we naden waar vuil en bacteriën zich kunnen gaan nestelen.De polyurethaan welke KROV gebruikt is zeer bestand tegen chemicaliën.

 • KROV CAST-FORM: Deur 4-zijdig met polyurethaan aangegoten

  Deur 4-zijdig met polyurethaan aangegoten

  Deuren voor ziekenhuizen kunnen 1-, 2-, 3- of 4-zijdig met polyurethaan worden aangegoten.

 • KROV CAST-FORM: Deur met een armse polyurethaan rand

  Deur met een armse polyurethaan rand

  Deuren voor ziekenhuizen met een armse, stootvaste polyurethaan rand. Met name voor patiëntenkamers.

 • KROV CAST-FORM:Deur met opdek polyurethaan rand

  Deur met opdek polyurethaan rand

  De deuren kunnen ook als opdek met polyurethaan worden aangegoten. Verschillende opdek configuraties zijn mogelijk.

 • KROV CAST-FORM: Trolley bovenblad met een 3D polyurethaan rand

  Trolley bovenblad met een 3D polyurethaan rand

  Het bovenblad van een trolley welke gebruikt wordt in ziekenhuizen om medicijnen rond te brengen bij patiënten. Wanneer we naar de rand van dit unieke bovenblad kijken, zien we dat de door ons aangegoten polyurethaan rand bijzonder verloopt. Deze massieve drie dimensionale polyurethaan rand is gemaakt volgens de CAST-FORM® techniek en is zeer goed reinigbaar.

Technische toepassingen

Met onze CAST-FORM® polyurethaan techniek kan KROV ook een groot aantal andere, meer technische polyurethaan toepassingen, realiseren. Met ons gepatenteerde en ontwikkelde gietproces kunnen we steeds weer een passende oplossing bieden. De prijzen van onze matrijzen liggen gemiddeld tussen de
€ 1.500,-- en € 3.000,--. Ons proces is dus zeer geschikt voor hoeveelheden die liggen tussen prototype producties en serie producties. (Spuitgiet techniek).

 • KROV CAST-FORM: Luchtinlaat sandwich paneel

  Luchtinlaat sandwich paneel

  Dit sandwichpaneel heeft een kern van EPS. Om deze kern van EPS te beschermen tegen het afbrokkelen wordt er een polyurethaan behuizing / bescherming in gegoten waarin ook gelijk busjes voor de afsluitklepbevestiging worden meegegoten.

 • KROV CAST-FORM: Het omkleden van een handgreep met polyurethaan

  Het omkleden van een handgreep met polyurethaan

  Rechts op de afbeelding, hierboven, een voorbeeld van de beugel hoe KROV de beugels aangeleverd krijgt. Vervolgens sluiten we de aan te gieten beugel op door onze flexibele matrijs en gaan we beginnen met het aangieten. We zien dat de vorm bijzonder verloopt en doorloopt onder aan de beugel. We kunnen polyurethaan in elke gewenste RAL of NCS kleur en met logo, indien gewenst, realiseren. Op de afbeelding hierboven staat links het gerealiseerde eindproduct.

 • KROV CAST-FORM: Het diffuus maken van LED verlichting

  Het diffuus maken van LED verlichting

  LED verlichting is opgebouwd uit verschillende lichtpuntjes. KROV kan met een speciale transparante polyurethaan, strips in elke denkbare vorm realiseren. Deze strips zorgen ervoor dat er een egale lichtlijn gecreëerd wordt.

 • KROV CAST-FORM: Een vochtdicht af te sluiten sensor box in EPS paneel

  Een vochtdicht af te sluiten sensor box in EPS paneel

  De eis van deze sensor box in het sandwichpaneel is dat deze sensor box vochtdicht moet worden afgesloten. Wij gebruiken hiervoor een zachte polyurethaan zodat de opstaande rand in combinatie met de afdekplaat, welke er later op wordt geschroefd, zorgt voor een goede vochtdichte afdichting.

 • KROV CAST-FORM: Massieve polyurethaan bootneus

  Massieve polyurethaan bootneus

  De bootneuzen, welke gegoten worden met behulp van de CAST-FORM® techniek, dienen bescherming te bieden aan de neus van de boot. De vorm van zowel de polyurethaan gegoten bootneus als de neus van de boot, waar die op gemonteerd wordt, hebben dezelfde vorm zodat de aansluiting tussen beide subliem is. Er is hier gekozen voor een zachte polyurethaan.

 • KROV CAST-FORM: Massieve polyurethaan ring

  Massieve polyurethaan ring

  Met de CAST-FORM® techniek kunnen we veel massieve polyurethaan producten realiseren. Deze polyurethaan ring wordt toegepast in deuren rondom het glas. Zo is bijna elke grootte,vorm,hardheid en kleur te realiseren met onze polyurethaan techniek genaamd CAST-FORM®