Over ons

In het achterhoekse Varsseveld verwerkt KROV BV polyurethaan door middel van een gepatenteerd gietproces, CAST-FORM® genaamd. Met deze techniek kunnen polyurethaan stootvaste randen in vrijwel elke vorm, hardheid en kleur aan panelen worden gegoten. Ook verwerken we steeds meer technische polyurethaan toepassingen voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, verzorgingshuizen, straatmeubilair en horeca-inrichting.

Dit innovatieve, industriële productieproces werd destijds ontwikkeld door de heer Gert Kromkamp, oprichter van KROV BV. Hij zette hiermee de onderneming al snel op de kaart als toeleverancier voor meubelfabrikanten en interieurbouwers. Inmiddels gaat circa 60% van de veredelde toepassingen naar het buitenland, vooral binnen Europa. Onder bepaalde voorwaarden is het CAST-FORM® proces ook onder licentie te verkrijgen.

KROV BV gelooft heilig in partnerschap. Bij het ontwikkelen van slag- en vormvaste omrandingen met polyurethaan en technische polyurethaan toepassingen is een intensieve en creatieve samenwerking met opdrachtgever dan ook onontbeerlijk. Een manier van werken die vanaf het begin een belangrijke bouwsteen is geweest bij de voorspoedige ontwikkeling van KROV BV.

Onze kracht

KROV BV is een flexibele organisatie die polyurethaan verwerkt. Aandacht voor de klant staat voorop. Bij ons kunt u zelf, indien van toepassing, de bewerkte panelen aanleveren zodat wij alleen de polyurethaan techniek, genaamd CAST-FORM®, toepassen. Daarnaast kan KROV BV ook een compleet product realiseren, bestaande uit plaatmateriaal en de polyurethaan techniek.

Voor verschillende klanten verzorgt KROV BV daarnaast ook de assemblage van de producten tot en met het verpakken in een consumentenverpakking.

Voor KROV BV is het belangrijk dat de klant, u dus, maximaal wordt ontzorgd.

Ons team

Licenties

KROV BV heeft reeds meerdere licenties voor het verwerken van polyurethaan met de CAST-FORM® techniek aan verschillende bedrijven verleend. De twee, het meest in het oog springende licenties zijn een deurenfabriek in Duitsland (die bijzondere deuren stootvast maakt met behulp van de CAST-FORM® techniek) en een leverancier van eventtafels in de Verenigde Staten (die verhuurtafels met de CAST-FORM® polyurethaan rand levert).

Wilt u uw product een extra waarde geven middels de CAST-FORM® techniek, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zullen dan de mogelijkheden van een licentie, met de uitgekristalliseerde CAST-FORM® techniek, toelichten.